Jump to content

Apie serverį


Rekomenduojami pranešimai

u6Tkrne.jpeg

Sveiki atvykę į GTA-SA-MP.LT serverį! Tai bene seniausias projektas Lietuvoje, kuris gyvuoja nuo 2011 metų. Per tiek metų iš dalies nelabai kas daug pasikeitė, bet tai būtent ir duoda OldSchool’inio SA-MP’o vibe. Galime pasigirti išsiskiriančia gaujų karų sistema, sudėtinga ekonomika, dėl ko tenka paplušėti norint „prasimušti“, nesudėtingomis, tačiau įdomiomis darbų sistemomis bei unikaliomis papildomomis veiklomis ir pramogomis. Žemiau rasite platesnės informacijos apie visą GTA-SA-MP.LT serverį.

ŽAIDIMO PRADŽIA

Vos prisiregistravus, atsiduriama vienoje iš projekto pagrindinių vietų – „hotelyje“. Joks žaidimo startas neįsivaizduojamas be esminių dalykų: mobilusis telefonas, jo sąskaitos papildymas, GPS navigacija, šalmas, gėlių puokštė ir kastuvas (patys, manau, suprantate, kam kas reikalinga). Įsigijus nurodytas prekes galima pradėti judėti elito link. Rekomenduojama pradėti nuo teisių išsilaikymo, kad būtų galima susirasti darbą, padoriai dirbti bei vykdyti nelegalias veiklas, kad kaip įmanoma greičiau kaltųsi nešvarūs eurai.

Didžioji dalis serverio darbų atlieka tam tikrą vaidmenį projekte. Be tam tikrų darbuotojų serveris nefunkcionuoja pilnu pajėgumu, pvz. nėra picerininkų – joks žaidėjas neturės maisto atsargų (reikalingos jos norint atsigydyti be ligoninės pagalbos); nėra medikų – žaidėjai serga, daug diskomforto, daug bereikšmių mirčių; nėra tolimųjų reisų vairuotojų – žaidėjai negali pasikrauti savo nuostabiųjų verslų; nėra ginklų centro darbuotojų – serveris neturi ginklų ir t.t.. Pirmieji sunkiausi eurai uždirbami serverio pirminiuose darbuose – firmose (arba kitaip sakant, darbe be direktoriaus pakvietimo). Tačiau firma yra valdoma žaidėjo, ne serverio, nes firma – verslas, kurį žaidėjas gali nusipirkti už nemažą kiekį serverio valiutos. Šiuo metu yra 6 firmos (pateikta žemiau esančiame paveiksle.).

 

XDnLdJO.jpeg

 

Apie kiekvieną rimtesnį darbą, kuris yra jau su direktoriaus pakvietimu, yra aprašyta trumpai žemiau taip pat (pateiktas paveikslėlis.).

Spoiler

»» FIRMOS (plačiau)

Picų išvežiotojai - (nuo 100xp) Darbas skirtas naujokams. Darbo tikslas yra išvežioti picas į tam tikrus taškus, privažiavus tašką naudoti /pica - už tai gausite šiokią tokią premiją bei turėsite galimybę pelnytis iš žaidėjų, jiems parduodant maistą.

Ugniagesiai - (nuo 1000xp) Darbas yra skirtas pradedančiajam darbuotojui. Darbo tikslas yra tvarkyti apgadintas avarijų vietas bei gesinti gaisrus.

Taksistai - (nuo 2000xp) Darbas yra skirtas pradedančiajam darbuotojui. Darbas gana paprastas, gaunant iškvietimą jį priimat su /pu "Vardenis_Pavardenis", tada nuvažiuojate pas jį ir keleivis nustato kelionės tikslą, pas jus žemėlapyje atsiras raudonas taškelis, pagal jį žinosite kur nori keleivis nuvykti.

Elektrikas - (nuo 2500xp)  Darbas yra skirtas truputį pažengusiam darbuotojui. Darbas nėra sudėtingas, reikia važinėti po miestą, tvarkyti sugedusias skydines bei ryšio bokštus. Jums neatlikus šių dalykų, žaidėjai negalės naudotis telefonais, racijomis, šalia esančiais bankomatais bei tam tikrų darbų paslaugomis (pvz.: Ligoninės galimybe pasigydyti ar greičiau išeiti iš ligoninės).

Lakūnas - (nuo 6500xp) Darbas yra skirtas gerokai pažengusiam darbuotojui. Darbo tikslas nėra vien skraidyti su lėktuvu ir gauti papildomus pinigus į minutę, jūs turite galimybę pelnytis skraidindami krovinius iš vieno taško į kitą.

Advokatas - (nuo 20000xp) Darbas yra skirtas ekspertams. Darbo pobūdis yra toks kaip ir atrodo, turite galimybę išteisinti nusikaltėlius kalėjime, galite nutraukti galiojančius darbo kontraktus bei nuimti serverio įspėjimus, už tai gaunate solidžią sumą.

 

EXTRA DARBAS
Serveryje egzistuoja ''Statybvietės'' EXTRA darbas, kuris skirtas visiems serverio žaidėjams bei kuris nereikalauja įsidarbinimo. Šią veiklą galite surasti parašę /gps » EXTRA darbai » STATYBVIETĖ. Pradėti veiklą galite užlipę ant ikonos, tuomet netoliese bus ikona su Plaktuku, ant jos užlipę, gausite penkis veiklų pasirinkimus, paspaudus ant vieno iš jų, serverio bendravimo lentelėje bus parašyta informacija bei parodyta lokacija ''Minimapp'e''. Tai puikus darbas norint pasikelti serverio patirties iki serverio firmų/darbų.

5Gp2cnx.jpeg

Kas svarbu, kad kiekviename darbe žaidėjas gali kaupti skill‘ą – savo įgūdžių bagažą, už kurį kyla ir valandinis (galbūt reikėtų šioje situacijoje sakyti minutinis) atlyginimas. Kuo daugiau skill‘o – tuo daugiau eurų krenta į kišenę. Taip pat rimčiausiems serverio žaidėjams, kurie negaili savo laisvo laiko, serveris skiria bonusą prie minutinio atlyginimo.

Spoiler

»» DARBŲ SISTEMA (plačiau)

 
Žaidėjo darbų svarba bei jų galimas įgūdžių (skill) kėlimas.
Kiekvienas serverio darbas yra atsakingas už tam tikrą veikla/skiltį, todėl kiekvienam darbui serverio pirmininkai išrenka direktorių. Įsidarbinus į bet kurį serverio darbą (išskyrus EXTRA darbus), gali pradėti keltis savo darbo SKILL. Kaupti įgūdžius galima neribotai, tačiau algos pokyčiai bus iki 999 įgūdžių kiekio. Už vieną turimą įgūdį, prie nustatytos darbo algos, pridedama papildomai ~0.1€.

Pražaidus per dieną serveryje daugiau nei 4 val. prie algos automatiškai pridedami papildomi 5€/min.


Teisėsauga.
Policijos, SWAT darbas vienas iš sunkiausių darbų serveryje, jie atsako už tvarką miestelyje. Pareigūnai dažnai turi kovoti, gaudyti nusikaltimus darančius gaujos narius, o kaip žinome - mūsų serveryje stipriai dominuoja gaujos nariai. Šis darbas reikalauja gerų šaudymo įgūdžių, logiškumo bei greito mąstymo. 


Medikai.
Medikai yra gan svarbūs mūsų serveryje. Jeigu žaidėjas suserga arba yra sužeidžiamas, iškvietus medikų pagalbą, jie visada pasirūpins Jūsų arba draugo gyvybe. Taip pat, medikai serveryje gali išrašyti iš ligoninės ankščiau laiko, suteikti žmonėms sveikatos draudimus bei gelbėti sužeistuosius (NPC),  kuriuos privaloma nuvežti į San Fierro ligoninę. 


Mechanikai.
Žmonės nuo kurių priklauso mūsų transportų likimas. Mechanikas gali jūsų transporto priemonę ištobulinti, ją pilnai atnaujinti, išrašyti transportui garantiją, kad jis išliktų kuo ilgiau stabilus, taisyti privačių priemonių variklių gedimus, darbinėms mašinoms pravaryti technines apžiūras.


Ginklų centras.
Ginklininkai labai svarbus darbas serveryje ir daugiausiai reikalaujantis patirties taškų. Ginklų centro darbuotojai yra atsakingi už resursų vežimą ir jų apdorojimą darbo bazėje. Jeigu ginklų centras nepapildo resursų sandėlių, serveryje prasideda ginklų trūkumai. Be resursų apdorojimo bei vežimo, darbuotojai pardavinėja ginklų paketus bei išrašo ginklų licencijas.


Fūristai.
Pagrindinis resursų tiekėjas serveryje, atsakingi už resursus verslo srityje bei degalinėse. Be resursų vežiojimo, sunkvežimių vairuotojas gali vykti į tolimuosius reisus, veždami legalius/nelegalius krovinius bei krauti pačių žaidėjų verslus.

sa-mp-lt-gaujos.png

Joks tikras serveris neapsieina be gaujų. Čia gaujos itin nuožmios ir žiaurios su savo kiečiausiais smogikais. Miesto gatvėse šaudymasis, žudynės, veiksmas gali vykti apvalią parą, jei jų nestabdo teisėsauga, tačiau iš gatvių visas judesys persikelia į grobimus - svarbiausią gaujinių veiklą kiekvieną dieną nuo 19:00 iki 20:00, per kurią serveris nurimsta ir mieste tylu ramu, nes visi gaujos nariai kariauja dėl sandėlių kontrolės, kurie gaujai suteikia be galo dideles naudas (pvz. pigus kuras, šarvai gaunami ligoninėse, galimybė pasiimti unikalų ginklą – granatą ir kas be ko – eurai, daug eurų ir pan.).

Dabar šiek tiek plačiau apie pačią sistemą. Gaujos kuriamos ir valdomos individualaus asmens ir jo pavaduotojo. Ką tik sukurta gauja neturi nieko, viską reikia po truputį užsidirbti. Pradedama nuo gaujų teritorijų, kurios duoda pirmąsias organizacijos lėšas bei svarbius gaujos taškus, be kurių negalima toliau evoliucionuotis. Toliau gauja turi galimybę nusipirkti gaujos aprangas, savo bazę, kurioje bus galima pasiimti ginklų, prisiparkuoti gaujos transportą (taip, jį taip pat reikia pirkti ir, deja, jis nėra pigus). Norint sukurti ir išlaikyti stiprią gaują reikės tikrai nemažai ir nervų, ir finansų.

Teritorijos. Per visą San Fierro miestą yra išdėstytos specialios teritorijos, kurias gaujiniai gali užimti. Užėmimas atrodo taip: gaujinis įeina į teritoriją ir ten turi prabūti nemiręs tam tikrą laiką. Dažniausiai tada kitos gaujos juda link tos teritorijos, kad sukeltų pasipriešinimą ir teritoriją nebūtų užimta. Kaip ir minėta anksčiau, teritorijos duoda kelis šimtus eurų bei gaujos taškų kas 15 minučių 3 kartus, todėl itin svarbu neprarasti teritorijos priklausomybės.

Pats sandėlio grobimas veikia labai paprastai, tačiau tuo pačiu labai įdomiai – yra CP, kurį reikia paimti ir laikyti gaujai kaip įmanoma ilgiau, nes laikas skaičiuojasi į bendrą sumą. Laimi ta gauja, kuri finaliniame rezultate būna išlaikiusi CP ilgiausiai arba jei per 10 minučių kita gauja neperima jo. Taip pilnas veiksmo grobimas tęsiasi 1 valandą kiekvieną dieną. Keletas trumpų vaizdo įrašų minčiai pagauti, kokia mėsmalė būna. 

 

Taip pat kiekvieną savaitgalį vyksta bazių grobimai. Per jas gaujos turi galimybę viena iš kitos nugvelbti jos bazę su visu transportu ir ginkluote. Prarasti bazę tikrai būtų gaila, todėl gaujos lyderis prieš pat bazių grobimus gali nupirkti bazei apsaugą, kuri užkirs vagystei kelią. Bazių grobimas vyksta nuo 16:00 iki 18:00 (nuo 16:00 iki 17:00 perkamos apsaugos, tuo metu reikia trukdyti jos nupirkimą; jei apsauga bazei nenupirkta, 17:00 – 18:00 tarpe kita gauja gali bandyti užgrobti bazę). Bazė užkontroliuojama kitos gaujos tik tada, kai ji išlaiko bazės CP neperimtą 10 minučių, niekaip kitaip, tad čia būna tikras iššūkis net rimčiausiems gaujiniams.

Spoiler

»» GAUJŲ SISTEMA (plačiau)

 

Teritorijų sistema: įstojus į gaują turite galimybę užiminėti gaujai teritorijas. Jas rasti galite /teritorijos. Norint pradėti ja imti, jums tiesiog reiks užbėgti ant jos ir išlaikyti paskirtą laiką.

 

Apie patį grobimą: atvykus į sandėlį (grobiamą objektą) gauja arba vienas jos narys privalo užlipti ant ikonos, ant kurios yra parašytas objekto pavadinimas bei kam šiuo metu jis priklauso. Tai padarius, reikia neleisti kitoms gaujoms užlipti ant ikonos, nes tokiu atveju priešininkų gauja perims sandėlio kontrolę. Siekiant priešininkams apsunkinti ikonos pasiekimą, daugelis gaujų ją užstato savo transportu, tokiu būdu priešininkai susiduria su papildoma kliūtimi, o gauja, kuriai priklauso sandėlis, turi šiek tiek daugiau laiko nukenksminti užpuolikus. Karai vyksta lygiai vieną valandą (pvz.: nuo 19:00 iki 20:00). Laimi ta gauja, kuri ilgiausiai iš visų sugeba kontroliuoti objektą arba kitaip tariant, surenka daugiausiai taškų. Taip pat, išlieka galimybė laimėti sandėlį, jį be perstojo išlaikius 10 minučių. Norint gauti 1 tašką, sandėlį išlaikyti reikia 30 sekundžių. Grobimo rezultatus tiesiogiai galite stebėti pačiame serveryje parašius komandą /grez. Vykstant karams, serveryje būna įjungtas fair-play rėžimas, kuris yra skirtas tam, kad vip žaidėjai, moderatoriai ar administratoriai neturėtų pranašumo prieš paprastus žaidėjus (t.y. negalėtų naudoti teleportų, pasigydyti ir pnš). Laimėjus sandėlį, gauja jį kontroliuoja lygiai vieną savaitę, tada tenka dėl jo kovoti iš naujo. P.S. Užlipus ant ikonos, ant jos pasilikti stovėti yra nebūtina.

 

Bazės: Vieną kartą per savaitę, gaujos gali kariauti dėl kiekvienos bazės. Šeštadieniais kovojama dėl 1, 2 ir 3 bazės, o sekmadienį dėl 4, 5 ir 6 bazės. Visos bazės, kurios priklauso tam tikrai gaujai (yra nupirktos), gali būti užgrobiamos panašiu principu kaip ir sandėliai. Bazės, neturinčios gaujos savininkės, būti užgrobtos negali. Tiesa, užgrobti bazę yra gerokai sudėtingiau, mat ją perimti galima tik tuo atveju, jei ji yra išlaikoma 10 minučių. Jeigu nespėjote užlipti ant ikonos iki :51 grobimo minutės, viltis perimti bazę teks atidėti iki kito grobimo. Jei serveryje yra 2 gaujos, turinčios bazes, jos gali rinktis, ginti savo ar pulti priešininko bazę. Mėginant perimti bazę, užlipus ant ikonos jums teks suvesti 10 skaitmenų kodą, todėl įsitikinkite, ar niekas nesislepia jums už nugaros. P.S. gauja, ginanti savo bazę, negali jos išlaikyti 10 minučių ir taip sustabdyti grobimą, jiems tenka bazę ginti visą valandą, nebent kita gauja ją sugeba tiek laiko išlaikyti. P.S.S. Šiuo metu serveryje yra 5 pilnai funkcionuojančios bazės.

 

Kokia nauda iš laimėto sandėlio ar bazės? Yra 2 sandėlių tipai: teikiantys tiesioginę naudą gaujai (ginklai, nemokamas kuras, narkotikai, sprogmenys) bei tie, kurie tiesiog pildo gaujos fondą. Bazėje yra įdiegti vartai, kuriuos atidaryti gali tik gaujos nariai su komanda /vartai arba +.
Grobimų teikiamos naudos:
- Pirmadienio: 800€/1h;
- Antradienio: 700€/1h;
- Trečiadienio: 350€/1h, galimybė pasiimti granatą per bazės pickup.
- Ketvirtadienio: 500€/1h, kuro pylimasis po 1€/l;
- Penktadienio: 1'000€/1h;
- Šeštadienio: 750€/1h;
- Sekmadienio: 650€/1h, nemokami šarvai ligoninėje.

 

Kam naudojamas gaujos fondas? Tarkime, jog Jūsų gauja laimėjo kelis grobimus, už sukauptus pinigus gaujos lyderis gaujai gali nupirkti bazę. Tiesa, jų kainos svyruoja nuo 1.8 iki 2.4 milijonų eurų, todėl norint nusipirkti savo būstinę, teks laimėti tikrai ne vieną grobimą. Nusipirkus bazę, gaujos įkūrėjas už fondo pinigus gali tobulinti ginkluotę, kurią užlipę ant ikonos gali pasiimti gaujos nariai, taip pat, pirkti transportą. Turint vieną bazę maksimalus transporto skaičius yra 4, turint 2 bazes - 8 ir t.t. Pirkti gaujos transportą, neturint bazės yra neįmanoma. Praradus bazę, laimėjusioji  gauja gauna absoliučiai viską, įskaitant ir transportą, kurį jūs pirkote. Išimti ar įdėti pinigų į gaujos fondą gali gaujos vadas bei pavaduotojas, tačiau išimant iš gaujos fondo pinigus, jūs gausite  į rankas tik pusę sumos tiek, kiek nuimate. Informaciją apie visas gaujas galite pamatyti mūsų tinklalapyje - https://gta-sa-mp.lt/  užvedę pelytę ant skilties vvp> 'Serveris' bei pasirinkę 'Gaujos'.


Už ką galite gauti gaujų taškus:
- Įvykdant vagystę. +20 taškų;
- Sėkmingai perėmus teritoriją. +3 taškai;
- Dalyvaujant grobime. + tiek taškų, kiek rašo per /grez. Jeigu laimėjote grobimą: +20 taškų papildomai;
- Sėkmingas žaidėjo pagrobimas. + 20 taškų;


Gaujų lygiai. (Norint pasikelti gaujos lygį, Jūsų gaujai reikia surinkti 1500 taškų.)
Kokie yra gaujos lygio privalumai:
1. Naujas bazės ginklų rinkinys: MP5, Deagle, Shotgun ir Sniper;
2. Naujas bazės ginklų rinkinys: M4A1, Deagle, Sniper ir Spaz; 4 transporto priemonių slotas per turimą bazę;
3. Naujas bazės ginklų rinkinys: Knife, M4A1, Deagle, Sniper ir Spaz;
4. Naujas bazės ginklų rinkinys: Knife, AK-47, Deagle, Sniper ir Spaz; 5 transporto priemonių slotas per turimą bazę;
5. Naujas bazės ginklų rinkinys: Knife, AK-47, Deagle, Sniper ir Sawn-off shotgun; Galimi 2 sraigtasparniai per bazę;

 

Gaujos sukūrimas ir administravimas. Labai neseniai gaujų administravimas mūsų serveryje stipriai pasikeitė. Jis pasidarė suprantamesnis, paprastesnis bei sklandesnis. Tiesa, šiek tiek brangesnis. Taigi, jei Jūs nutarėte sukurti savo nusikalstamą grupuotę, galite tai padaryti panaudoję komandą /gauja. Iššokusiame lange reikės įrašyti naujos gaujos pavadinimą. Sukūrus savo grupuotę, norėdami ją administruoti, naudokite tą pačią komandą /gauja. Na, o jei vadovavimas gaujai ne Jums, galite prisijungti prie jau egzistuojančių gaujų. O jei gaujoje išbuvote pakankamai ilgą laiką, gaujos lyderis Jus gali paskirti savo pavaduotoju, tada, parašę komandą /gauja, prieš akis išvysite lentelę. Po atnaujinimo gaujos administravimas/tvarkymas yra šiek tiek apmokestintas, todėl tam, kad jus geriau paruoštumėme žaidimui serveryje, pateiksime visas kainas, su kuriomis gali susidurti gaujos lyderis, o tuo pačiu ir visa gauja.

Gaujos įkūrimas - 60 kreditų.

Gaujos pavadinimo keitimas - 50 kreditų.

Gaujos aprangos keitimas - 30 kreditų. (Šiuo metu yra 12 skirtingų aprangos komplektų. Juos sudaro 2 skirtingi skinai: lyderio bei likusios gaujos.)

Pavaduotojo paskyrimas/pakeitimas - 40 kreditų. (Pakviesti/pašalinti žaidėją iš gaujos - žaidėjo priėmimas kainuoja 12 000 € iš gaujos fondo. Išmetimas yra nemokamas.)

Apsivilkti gaujos aprangą - nemokama. (Tačiau tam reikia, kad lyderis gaujai būtų nupirkęs aprangos komplektą)

Uždaryti gaują - nemokama.

 

Visų grobimų tvarkaraštis:
Pirmadienis. Kontrabandos sandėlis - 19:00 val. Antradienis. Cigarečių fabrikas - 19:00 val. Trečiadienis. Sprogmenų gamykla - 19:00 val. Ketvirtadienis. Degalinė "Tosser"- 19:00 val. Penktadienis. Pinigų saugykla - 19:00 val. Šeštadienis. 1,2 ir 3 gaujų bazės 17:00 val. Ginklų sandėlis - 19:00 val. Sekmadienis. 4,5 ir 6 gaujų bazės 17:00 val. Šarvų gamykla - 19:00 val.

 
 

Žaidėjų pagrobimai,
Kiekviena gauja gali pagrobti betkurį kitą žaidėją, nesantį jų gaujoje. Visų pirma reikia jį pakankamai sužeisti, jo gyvybės turėtų būti mažesnės nei 80 procentų, po to, trims tos pačios gaujos nariams reikia panaudoti komandą /pagrobti, ko pasekoje žaidėjas bus surišamas ir jį bus galima įsodinti į gaujos transporto priemonę su komanda /vezti, o išlaipinti iš mašinos su komanda /istraukti, jeigu gauja sugeba išsaugoti žaidėją 5 minutes, kol niekas nepanaudojo ant jo komandos /laisvinti (tam reikia dviejų asmenų) arba jo nenušovė - į gaujos fondą gauna visus jo rankose turimus pinigus ir 20 gaujos taškų, tačiau kiekvienas pagrobėjas gauna 25 paieškomumo žvaigždutes.


 

sa-mp-lt-event.png

Vagystės - teisėsaugos, gaujų ir net civilių akistata. Šįkart veiksmas vyksta pačiame mieste. Tikslas – išlaikyti vagystės objektą užimtą pakankamą laiką ir pasiimti lengvus pinigus. Sąlyginai retas reiškinys, tačiau be galo įdomus, mini sandėlio grobimas, tik žymiai greitesnis ir rizikingesnis, nes galime ir į cypę už tai sėst.

Narkotikų auginimas. Pelninga nelegali veikla, kurios metu auginami narkotikų lapeliai. Juo pardavus slapti miesto nusikaltėliai pagamina narkotikus, kuriuos vėliau žaidėjai gali nusipirkti. Gaujos sėbrams tai dieviški preparatai, kurie padeda greitai atgauti gyvybes ir toliau tęsti akistatas su kitais žaidėjais.

Spoiler

Narkotikų sodinimo eiga:

Nuvykti i narkotikų sodinimo vietą (/gps 20 punktas),

Nusipirkti narkotikų sėklų,

Pasodinti sėklas,

Priduoti jau užaugintus lapelius (/gps 19 punktas).

1x1 Arena. Viena iš prasmingiausių veiklų užketėjusiems šauliams. Tai puiki proga pasitreniruoti, paaštrinti savo instinktus bei galbūt ir laimėti pinigų, jei šaudymasis vyksta iš pinigų.

Spoiler

Kiekvienas žaidėjas gali su porininkų vykti į 1x1 DM arena kur turės galimybę pasirinkti: 

Savo priešininką,

Arenos tipą,

Cbug galimybę,

Piniginį pasirinkimą.

Kas be ko, žvejyba. Nei pridursi, nei atimsi.

Automatiniai DM event‘ai. Kiekvienas serverio žaidėjas karts nuo karto jungiasi pasišaudyti su kitais, be to, tai puiki proga ir keliais šimtais eurų papildyti savo nestorą pinigę. Jei geras ginklas (kaip AK-47 arba Deagle), nenustebkite sutikę visą serverį gyvą prisijungusį prie mėsmalės.

Labai unikalūs administratorių event‘ai, kurie yra aktyviai daromi ir per dieną galima išmėginti įvairiausių veiklų – nuo TDM‘ų iki mašinų bulių, nuo lenktynių iki netikėtų parkour‘ų.

 

sa-mp-lt-cheats.png

Būtent naujokams pritaikyta misijų sistema (/misijos) leidžia greičiau pažinti serverį, užsidirbti pirmąsias lėšas bei greitai gauti patirties taškų (XP). Taip pat naujokams yra sukurta speciali Naujokų Gauja, kuri leidžia anksti žaidime pažinti gaujų veiklas, net ir nebūnant stipriu šauliu, kuri leidžia dar greičiau pasinerti į serverio tikrąjį gyvenimą.

Spoiler

+ serveryje yra įdiegta /pasiekimai sistema, kuri yra prieinama kiekvienam serverio žaidėjui. Kiekvienas pasiekimas išskaidytas punktais, po tam tikrą įvairovę užduočių. Gavus pasiekimą turėsite galimybę pasirinkti 1 iš 3 dovanų su komanda /pasiekimup.

 

baneris2.png

Dar viena dideliems pinigams uždirbti skirta sistema. Norint ja naudotis reikia investuoti tikrai dideles sumas pinigų, tačiau rezultatas to tikrai vertas. Nuo ko viskas prasideda? Nuperkamas verslas, nuperkamas verslo transportas, kuris bus skirtas verslo resursams vežioti iš tolimųjų reisų bazės į Jūsų verslą. Pasikrovus verslą resursais jis pradeda generuoti jums iš lėto Jūsų pirmuosius kaip verslininko pinigus. Pirmieji verslai visada būna ganėtinai lėti ir su jais sunku įsivažiuoti, tačiau juos patobulinus gyvenimas bėgėjasi greičiau ir greičiau.

Spoiler

»» VERSLŲ SISTEMA (plačiau)


Norėdami įsigyti savo pirmąjį verslą serveryje, pirmiausiai turite jį išsirinkti, tai galite padaryti pačiame serveryje važinėdami arba susirasti neužimtą verslą per mūsų vartotojo valdymo panelę (VVP) ( https://samp.gta-sa-mp.lt ). 


Naujokų verslai,
Serveryje turime ir naujokams skirtų verslų, kurie yra pigesni nei 80.000€, tačiau naujokams neša mažesnį pelną per valandą. Šviežiai naujame versle resursų būna 10 vnt. ir duodamas pelnas 200€/val. Kiekvienas naujokas turi galimybę verslą tobulintis iki maksimalaus limito, tačiau tam prireiks daug resursų ir lėšų.


 
Verslų įsigijimas, valdymas,
Norėdami įsigyti verslą, turite turėti pakankamą kiekį lėšų rankose ir parašyti šią komandą » /pirktiversla.
Įsigijus jūsų norimą verslą, Jūs tapote naujuoju verslo savininku, paspausdami ENTER klavišą patenkate į verslo vidų ir galite atidaryti verslo valdymo meniu lentelę » /verslas. Jums išmetama lentelė su verslo informacija, per valdymo meniu yra galimybė atsiimti pinigus iš verslo balanso, įjungti galimybę, už mažą mokestį, furistams vežti resursus į Jūsų verslą bei paskutinis dalykas - verslo pardavimas serveriui už pusę verslo kainos arba parduoti kitam žaidėjui už jūsų susitartą kainą. 


 
Norėdami, kad jums pradėtų eiti pelnas, Jūs turite įsigyti verslo transportą. Kiekvienas verslo transportas talpina skirtingą kiekį resursų. Jeigu norite, kad jūsų transporte būtų didesnė resursų talpa, turėsite įsigyti brangesnę transporto priemonę.


 
Įsigijus verslo transportą, jį būtina užregistruoti ant Jūsų turimo verslo, registracija vykdoma /gps » Regitra. Sėkmingai užregistravus transportą kaip verslo transportą, Jūs galite važiuoti į fūristų bazę, prie resursų pastato ir ten pasikrauti pirmuosius verslo resursus su komanda » /krauti. Svarbu paminėti, kad resursų kaina priklauso nuo Jūsų turimų patirties taškų serveryje, tai reiškia, kad kuo daugiau XP turite, tuo brangiau Jums kainuos resursai.


 
Pilnai pasikrovus verslo transportą, turite grįžti atgal prie savo verslo, privažiuoti kuo arčiau su tr.priemone ir panaudoti komandą » /iskrauti. Jums daugiau nieko kito nereikia daryti, jums automatiškai pildysis verslo resursai iš Jūsų verslo transporto, pasipildžius verslą jums rodys, kad verslas turi pakankamai produkcijos ir pradės generuoti pelną į valandą. Jeigu esate aktyvavęs funkciją, kad fūristai gali vežti į Jūsų verslą resursus - nesivarginkite, Jums daugiau nieko nereikia daryti. Reikia paminėti, kad tai jums kainuos iš verslo uždirbtų lėšų. Jeigu būnate neaktyvus daugiau kaip 3 dienas, automatiškai nutraukiama aktyvacija fūristams ir verslą turite krautis vėl patys. 


 
Verslų tobulinimas,
Kiekvienas turintis savo verslą, jį gali tobulinti. Jeigu norite turėti daugiau gaunamo pelno į valandą arba daugiau turėti resursų, tai galite patobulinti už turimus kreditus. Šiuo metu serveryje maksimalus verslas skaitomas, jeigu yra 1100€/val. ir 70 resursų, dažniausiai ne naujokų verslai kainuoja nuo 380.000€ iki 500.000€ su 400€/val. bei 20 resursų. Verslų tobulinimas vyksta hotelyje ant paslaugų ikonos, išmetus lentelę, pasirinkite: Paslaugos » Verslo tobulinimas » Toliau » Pasirinkite verslą ir ką norite tobulinti. 

 

Serverio IP adresas: samp.gta-sa-mp.lt:7777
Discord: https://discord.io/samplt
Forumo adresas: https://gta-sa-mp.lt
Vartotojo valdymo panelė: https://samp.gta-sa-mp.lt

 

SA-MP.LT Komanda

Redaguota Lie_Pa
Nuoroda į tema
Pasidalinti ant kitų socialinių tinklų
  • Lie_Pa išskyrė šią Tema
Svečias
Ši tema yra užrakinta.
×
×
  • Create New...