Jump to content

Teisėsaugos taisyklių korekcijos


Rekomenduojami pranešimai

Jūsų Slapyvardis serveryje: Dynami_Ti
Su kuo susijęs pasiūlymas(Serveriu, Forumu ar VVP): Serveriu ir Forumu
Pasiūlymo aprašymas:

Gana nemažą laiką esu praleidęs teisėsaugoję, turiu nemažai patirties šioje srityje ir įsigilinęs į jos taisykles. Užimant direktoriaus postą turėjau galimybę pastebėti dar daugiau šio darbo niuansų, todėl norėčiau pateikt keletą pasiūlymų teisėsaugos taisyklių papildymui ir korekcijoms.
Manau tai padėtų išvengti bereikalingų ginčų ir nesusipratimų.

Taisyklių korekcijos.

Taisyklė. Žaidėjų gaudymas po administracijos rengto renginio (kuriam buvo reikalingas nukėlimas į miestą) nepraėjus 2 minutėms.

Reikėtų papildyti, jog yra išimtis, kad gaudyti galima, jeigu žaidėjas po evento pats šaudo į teisėsaugą ar civilius. Tai yra visiškai logiška. Asmeniškai ne kartą buvau tokioj situacijoj ir patys adminai sakė, kad tuomet galima bausti ir nepraėjus 2min po event.

Taip pat reikėtų pabrėžti, kad /dm nėra priskiriama prie tokių event, nes po dm žaidėjas atsiranda ten pat, iš kur ir prisijungė į dm.
 

Taisyklė. Draudžiama sprogdinti civilio transportą be priežasties.

Paliekama nemažai vietos interpretacijai, t.y dėl kokios priežasties. Reikėtų papildyti, kad šaudyti į transportą galima, jeigu žaidėjas bėga nuo teisėsaugos; SWAT atveju, jeigu žaidėjas turi 18 star ir daugiau; taip pat jeigu iš mašinos yra šaudoma arba jeigu mašinoje yra pabėgęs kalinys.

Ir apskritai, reikėtų kalbėti ne vien apie sprogdinimą, bet bet kokį šaudymą į transportą ar padangas, nes savo direktoriavimo laikotarpiu susidūriau su šia problema.
 

Taisyklė. Netoleruojamas policininko rakinimas ir baudimas AFK zonoje.

Reikėtų papildyti, kad rakinti ir bausti galima, jeigu turime įrodymus, kad žaidėjas buvo stabdomas ir bėgo į AFK zoną.

 

Taisyklė. Draudžiama tikrinti medikų, gaisrininkų, teisėsaugininkų transporto priemonių greitį („/tgm“). 

Nors /tgm apskritai nėra dažnai naudojama, bet taisyklė nelogiška, jeigu medikas ar gaisrininkas su darbiniu transportu bėga nuo teisėsaugos.

Taip pat asmeniškai gavau pastabų iš pirmininko, kad matavau lėktuvo greitį. Tai irgi turėtų atsispindėt taisyklėse, nes dabar tokios taisyklės, kad matuoti helių ir lėktuvų greitį negalima - nėra.

 

 Taisyklė. Nuo 40 star'ų policijos pareigūnai turi teisę nukauti nusikaltėlį, nepasiūlydami baudos.

“Nukauti” galima labai lengvai interpretuoti kaip “nušauti”, kas ne visada yra tiesa. Jeigu nėra išimčių, visvien privaloma vežti nusikaltėlį į nuovadą ant star cp, kad ir kiek star jis turėtų.

 

Taisyklė. Draudžiamas šaudymas su "Seasparrow" mieste (išskyrus tada, kai gaudomas nusikaltėlis ar vyksta vagystė).

Ne kartą esu iš žaidėjų girdėjęs nusiskundimų dėl šio nuostabaus transporto naudojimo. Iš tikrų, open fielde prieš mokantį valdyti šį daiktą, bet koks žaidėjas bus bejėgis. Netgi dviems būna gana sudėtinga (asmeniškai, su juo esu apgynęs vagystę prieš tris žaidėjus, būdamas vienas). Kaip lengvatą “vagims”, būtų galima pakoreguoti šią taisyklę, jog Seasparrow vagystėje galima naudoti tik tuo atveju, jeigu vagystėje teisėsaugos yra mažiau nei nusikaltėlių arba jeigu yra po vienodai (nebūtų galima naudoti, jeigu būtų 1x1, 2x2 ir pan.).


Įtarimai

VIII. Straipsnis. „/Itarti“ komandos naudojimas. Formatas: Įtarimas [Žvaigždučių kiekis]: Tinkamas įtarimo pagrindimo būdas.

Civilio sužeidimas [6]:

/Klogai negalioja!

Manau klogai galėtų galioti tuo atveju, kai yra filmuojama ir jeigu filmavimo metu atsiranda naujas nužudymas, kuriame matosi, kad buvo nušautas civilis. (nors čia geriau apskritai būtų daryti, kaip ir su teisėsauginko nužudymu sistemą, bet galbūt plačiau kitoj temoj)

Taip pat reikėtų pataisyti [6], nes už šį pažeidimą duodama 15 star, o ne 6.

 

Teisėsaugininko sužeidimas [20]:

            b.    Nepilnos teisėsaugos nario gyvybės ir nusikaltėlis turi ginklų (matoma per /tikrinti).

Mano manymu, tai nėra logiškas punktas, nes:

1.    Jei gyvybės yra nepilnos, tai nereiškia, kad teisėsaugininkas buvo sužeistas. Galbūt jis jau ilgesnį laiką žaidžia su nepilnomis gyvybėmis.

2.    Galbūt teisėsaugininkas ir buvo sužeistas, bet jį sužeidė visai kitas žaidėjas (ar net kitas teisėsaugininkas – pasitaiko ir taip), o ne tas, kurį tikriname.

Naujas punktas (su 1.6 update): Matoma per /nusikalteliai komandą arba per žaidėjo patikrą „/nusikalteliai sąraše už:“.

 

Masyvus žudymas [30]:

Manau, čia būtų logiška pridėti punktą, kaip ir prie teisėsaugininko sužeidimo:

      d.    Informacija: pareigūnas prisiima teisę nuspręsti ar gabenti nusikaltėlį į kalėjimą ar ne.

Iš esmės, tai yra dar sunkesnis nusikaltimas, nei teisėsauginko sužeidimas ir už jį duodama daugiau star. Tai kodėl taip pat nebūtų galima prisiimt teisę gabenti į kalėjimą?

Naujas punktas (su 1.6 update): Matoma per /nusikalteliai komandą arba per žaidėjo patikrą „/nusikalteliai sąraše už:“.

 

Pagalba nusikaltėliams [18]:

Siūlau pridėti punktą:

Surakinto žaidėjo šaudymas/nužudymas. Kontekstas nemanau kad yra labai svarbus, gal ir pasitaikys 1 iš 100 atvejų nesusipratimas. Bet kokiu atveju tai yra pagalba surakintam žaidėjui, siekiant jį išlaisvinti (nuo patikrinimo, daiktų konfiskavimo, potencialių star’ų, vežimo į kalėjimą).
 

Taip pat nėra detalizuotas žaidėjo pagrobimo įtarimas. Jei pilnai pagrobė, viskas kaip ir aišku. Bet ar galima bausti, jei pvz bandė pagrobti (2 surišo, treičiam nepavyko. Ar galima bausti tada tuos 2 už pagrobimą?)

 

Dalyvavimas vagystėje [25]:

Naujas punktas (su 1.6 update): Matoma per /nusikalteliai komandą arba per žaidėjo patikrą „/nusikalteliai sąraše už:“.
 

Pasodinus nusikaltėli policijos departamento bazėje jis kali kalėjime už 1 star'ą – 100 sekundžių , o nušaunant nusikaltėlį jis kali už 1 star'ą – 120 sekundžių. Žinoma yra ir išimčių: nusikaltėliui bando padėti kiti asmenys; esate toli nuo policijos departamento bazės ir neturite darbo transporto; norite pasodinti 2 nusikaltėlius (Tokiu atveju jums tektu pasodinant nušauti 1 nusikaltėli – kuris turi mažiau starų, o antrąjį nusikaltėli jums tektu vežti į policijos departamento bazę)).

Galima papildyti išimtis:

1.    Buvimas pastato viduje, kadangi iš jų negalime išvesti žaidėjų.

2.    Relog darymas (taip, yra ir atskira bausmė, bet yra daug geriau, kai tai galima išspręsti žaidime, o ne rašyti papeikimus ir laukt kelias dienas kol tas žaidėjas bus nubaustas)

3.    G buginimas (būtina pasidaryti video)

 

Siūlomos papildomos taisyklės

Draudžiama trugdyti pabėgti iš kalėjimo (šaudant, sprogdinant forklift, statant blokus ir t.t). Bausti galima tik tuomet, kai žaidėjas jau yra pabėgęs iš kalėjimo. [D.K.N 1]
Taip pat direktoriaujant teko susidurti su tokiu įdomiu atveju...

Draudžiama bausti žaidėją radusį vieną iš šių prizų: Narkotikų paketas, Gangsterio Gun ginklų rinkinys (jei neturi ginklų licenzijos), Degalų bakelis, po radimo nepraėjus 5 min. [D.K.N 1]

Esmė tame, kad šitoj situacijoj draudžiamo daikto gavimas nepriklauso nuo žaidėjo. Todėl logiška suteikti žaidėjui bent minimalų laiko tarpą, kad galėtų atsikratyti draudžiamais daiktais arba paprašyti policijos, kad konfiskuotų.

Draudžiama tyčiotis ir pyktybiškai elgtis su surakintais nusikaltėliais – provokuoti, įžeidinėti, daužyti su bananu, šaudyti (kai nesiekiama pasodinti nušaunant, o šaudoma be priežasties). [D.K.N 1]

Dar turiu nemažai idėjų dėl pačios teisėsaugos sistemos tobulinimo, bet gal jau kitoj temoj..

Nuoroda į tema
Pasidalinti ant kitų socialinių tinklų

Užsiregistruokite arba Prisijunkite kad galėtumėte komentuoti

Jeigu turite paskyrą, prisijunkite

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite mūsų forume.

Registruotis

Prisijungti

Esate užsiregistravęs? Prisijunkite.

Prisijungti dabar
×
×
  • Create New...